понедељак, 15. август 2016.

Astroloski znaci su ili pozitivne ili negativne prirode. Pozitivni ili muški su neparni znaci - Ovan, Blizanci, Lav, Vaga, Strelac i Vodolija. Negativni ili ženski su parni znaci - Bik, Rak, Devica, Škorpija, Jarac i Ribe. Sve je ovo pojednostavljeno, kao i pitanje pola planete (u nešto manjoj meri). Ali kad počnemo da kombinujemo ova dva faktora, može se javiti vrlo komplikovan problem, kao što je tačni polni uticaj muške planete na ženski znak i obrnuto. Nemoguće je postaviti neka čvrsta i brza pravila u tom pogledu, ali u većini slučajeva, znak je od veće važnosti kao indikator pola nego planeta koja je u njemu locirana. Problem se dalje komplikuje činjenicom da svaki znak može biti podeljen na veliki broj načina i da su pod-podele tako formirane, i same ili muške ili ženske.
Pol kuća sledi isto pravilo kao ono u znakovima, neparne kuće su muške, a parne ženske. Četiri kvadranta takođe poseduju polni uticaj. Jugoistočni kvadrant, sadržavajući XII, XI i X kuću je muški , jugozapadni ili kuće IX, VIII, VII – ženski severozapadni ili kuće VI, V, IV - muški i severoistočni ili kuće III, II, I - ženski. Osim teorije pre-natalne epohe, polni uticaj kuće je vrlo malo korišćen u praktičnoj Astrologiji i taj predmet nikada nije privukao onoliko pažnje koliko zaslužuje.
Ovo je predmet vredan istraživanja.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.

LJUBAVNI HOROSKOP OD 30.11 DO 06.12.2020

    OVAN ZNAK I PODZNAK: Zauzeti pripadnici ovog znak I podznaka ce imati problem kroz komunikaciju sa partnerima vecinom zbog posla,jer su ...